Proč jsme si oblíbili growboxy Secret Jardin

header_logoKdyž přijde na indoor pěstování, kvalita pěstebního stanu často rozhoduje o tom, jestli bude práce ve vaší zahrádce úmorná dřina nebo čirá radost. Nefungující zipy, prosvítající švy nebo nedomyšlený design kazí reputaci i mnoha zavedeným značkám. V Higarden.cz je naším cílem nabízet pouze osvědčené a spolehlivé vybavení, a proto neustále sami testujeme námi nabízené produkty. Značka Secret Jardin se rychle stala naším oblíbencem.

Secret Jardin jsou v oblasti indoor pěstování skutečnými průkopníky. Od svého vzniku v roce 2006 nás neustále překvapují svými novátorskými řešeními pro profesionální i hobby pěstitele. V jejich sortimentu najdete growboxy, moderní LED pěstební svítidla, ventilátory a další vybavení pro indoor growing. V dnešním článku se podrobněji podíváme na pěstební stany od Secret Jardin a prozradíme vám, proč patří k našim oblíbeným značkám.

Všestranný design

Asi nejvíce jsme si pěstební stany Secret Jardin zamilovali pro jejich neuvěřitelnou všestrannost. Výrobce Secret Jardin nabízí growboxy klasických rozměrů, ale také stany vícekomorové, neobvyklých tvarů (podkrovní) nebo uzpůsobené na pěstování microgreens a propagaci či klonování rostlin. Vybere si skutečně každý. Navíc najdete v nabídce Secret Jardin širokou paletu jedinečného příslušenství, díky kterému si můžete svůj growbox přizpůsobit. Schází vám otvor pro odtahový ventilátor nebo potřebujte záplatu pro svůj starý stan? V Secret Jardin mysleli skutečně na vše a tím si nás získali.

Kvalita provedení a odolnost

První věc, které si při sestavování growboxů Secret Jardin všimnete, je vynikající kvalita provedení. Stany jsou vyrobené ze silného plátna, které je odolné proti protržení a vnitřní strana je pokryta vysoce reflexní podšívkou z Mylaru zvyšující účinnost pěstebních světel. Jednotlivé části jsou sešity robustními švy, kterými neproniká světlo. Zipy, které jsou často slabým článkem i u nejdražších growboxů, jsou odolné a kloužou hladce bez zadrhávání i po několikaletém používání. Rám je vyroben z vyztužených kovových tyčí, které se po složení bezpečně uzamknou a vznikne stabilní konstrukce, která bez potíží unese váhu světel i ventilátorů.

Chytré řešení ventilace

Výrobce Secret Jardin se nezaměřuje pouze na growboxy, ale pod touto značkou najdete také pachové filtry nebo ventilátory. Výhodou je, že veškeré vybavení od Secret Jardin dokonale pasuje do jejich pěstebních stanů a díky jednoduchému systému přírub snadno připojíte ventilátory nebo pachové filtry k jakémukoliv growboxu (nejen od Secret Jardin).

Screenshot 2024-08-14 142910

Skvělá cena

Přestože v Higarden.cz máme to privilegium, že si každou novinku na trhu můžeme zdarma osahat, naši zákazníci tu výhodu nemají a vybírají i peněženkou. Zde nás společnost Secret Jardin skutečně překvapila, protože nabízí prvotřídní kvalitu za budgetovou cenu. Ve srovnání s prémiovými značkami na trhu pořídíte stany Secret Jardin za zhruba polovinu ceny a rozdíl poznáte jen v nejmenších detailech.

Modelové řady pěstebních stanů Secret Jardin

Dark Propagator – Pěstební stany pro řízky, sazenice a mateční rostliny

Dark Propagator jsou miniaturní pěstební stany určené pro rostliny do maximální výšky 80 cm a poskytují pěstební prostor od 0,24 m²do 3,60 m² (s dodatkovými mřížkami). Tyto stany jsou ideální pro sazenice a malé rostliny nebo microgreens. Díky systému GRID6040 lze do pěstebního prostoru přidávat další police, což několinásobně zvýší pěstební plochu.

 

Dark Street – Prostorově úsporné pěstební stany

Growboxy z řady Dark Street jsou uzpůsobeny pro rostliny o výšce od 50 cm do 150 cm a nabízejí pěstební plochu od 0,36 m² do 1,44 m² podle typu. Využijete je při pěstování bylin, chilli paprik, okrasných druhů nebo medicinálních rostlin. Pěstební stan je zabalený v pevné tašce s popruhem přes rameno pro snadné přenášení a součástí balení je sada pro instalaci příruby pro odtah/přítah vzduchu (DF16).

Dark Room – Pěstební stany pro středně velké plochy

Growboxy z řady Dark Room jsou určeny pro rostliny o výšce od 50 cm do 150 cm a poskytují pěstební plochu od 2,25 m² do 9,00 m² podle typu. Využijete je při pěstování bylin, chilli paprik, okrasných druhů nebo medicinálních rostlin. Pěstební stan je zabalený v pevné tašce s popruhem přes rameno pro snadné přenášení a součástí balení je sada pro instalaci příruby pro odtah/přítah vzduchu (DF25).

Intense – Přenosné pěstební místnosti

Řada Intense je určena pro velkokapacitní pěstitele a podle modelu nabízí pěstební plochu 11,5 m² nebo 21,5 m². Oba modely Intense mají zvýšené stropy (233 cm) a jsou vybaveny 60 cm širokou centrální chodbou, takže k rostlinám máte přístup zevnitř zvenčí. Případně se můžete rozhodnout chodbičku nevyužívat a přeměnit ji na pěstební plochu pomocí sad SPACE BOOSTER & WEBIT, které se prodávají samostatně. Pěstební stany Intense jsou vybaveny přípojkami (DF25 & DFM315) pro přívod/odvod vzduchu a dodávají se se vším, co potřebujete k instalaci celého systému.

Hydroshoot – Growboxy pro kutily

Modelová řada Hydroshoot od Secret Jardin je ideální pro pěstitele, kteří jíž mají vlastní vybavení nebo si chtějí svůj growbox vystavět od základu. Velikostmi stany Hydroshoot odpovídají řadám Dark Street a Dark Room, ale dodávají se bez příslušenství, s výjimkou mylarové podložky proti vyplavení. Growboxy jsou vybaveny otvory pro ventilaci s rukávy, na které jednoduše připojíte potrubí i příruby různých průměrů, filtry a další vybavení. Přestože jsou growboxy Hydroshoot vyrobeny ze stejně kvalitních materiálů jako ostatní stany od Secret Jardin, jsou o něco levnější než ostatní modely.


Secret Jardin Growstation

Original 60 je elegantně navržená pěstební sada pro pěstování zeleniny, ovoce, bylinek nebo microgreens. Součástí sady je pěstební stan (60x40x116 cm), 3 LED pěstební panely o příkonu 20 W, odtahový ventilátor 150 m³/h, 3 cirkulační ventilátory, časovač a opěrná síť. Při sestavování tohoto setu kladli v Secret Jardin důraz na tichý provoz, takže můžete pěstovat kdekoliv se vám to doma hodí. Tuto flexibilní minipěstírnu snadno přizpůsobíte i pro klonování nebo předpěstovávání sazenic pro venkovní výsadbu.

Zaujala váš značka Secret Jardin a chcete se dozvědět více o produktech tohoto výrobce? Příště se na Higarden blogu podíváme na světla, odtahové ventilátory a pachové filtry od Secret Jardin.

Užitečné odkazy

Stránka výrobce

Katalog Secret Jardin