Maxibright Daylight: Nový hráč na trhu s vysoce efektivními LED pěstebními svítidly

Indoor pěstování pod umělým osvětlením se věnuje stále více lidí. Začínající pěstitelé se obvykle nechtějí hned pouštět do velkých projektů a hledají kompaktní LED svítidla, která jsou vhodná pro menší growboxy. Výrobce Maxibright LED se ve své nabídce zaměřuje právě na úsporná a vysoce výkonná LED pěstební světla. Vyrovná se svou nabídkou zavedeným značkám jako je Lumatek nebo SANlight? Odpovíme v následujících řádcích.

Daylight od společnosti Maxibright je řada plnospektrálních LED pěstebních světel se stmívatelnými LED čipy LUMLED. Tato lehká svítidla jsou k dispozici ve verzích 300 W (vhodné pro pěstební plochu 1 m²) a 200 W (plocha 0,8 m²) a jsou ideální jako univerzální zdroj světla pro rostliny ve fázi vegetativního růstu, kvetení i pro řízkování a klíčení indoor.

Hlavní výhody LED světel Maxibright Daylight

Jedinečná konstrukce: Optimální rozložení LED diod podél celé konstrukce vytváří rovnoměrný rozptyl světla v malé vzdálenosti od vrcholků rostlin, což umožňuje dostatečný průnik korunou, a to bez vzniku horkých míst.

Pasivní chlazení: Inovativní pasivní chladič přirozeně odvádí teplo bez potřeby ventilátoru. Díky tomu je jednotka tišší, a navíc výrazně prodlužuje životnost světla, protože nemá žádné pohyblivé části.

Plné spektrum: Řada Daylight využívá kombinaci bílých, červených a far-red diod k vytvoření vysoce účinného světelného zdroje, který je velmi podobný přirozenému slunečnímu svitu. Starší generace LED světel pro pěstování používaly kombinaci modrých a červených diod, která sice byla účinná, ale vynechávala části spektra důležitá pro zdravý růst rostlin, nedostatečně pronikala korunou a poskytovala špatnou viditelnost v pěstebních prostorech.

Řada Maxibright Daylight

Základní řada Maxibright Daylight zahrnuje dvě svítidla s příkonem 200 W a 300 W, obě s vysokou účinností 2,3 µmol/J. Obě jednotky nabízí vysoké hodnoty PPF (200 W–460 μmol/s, 300 W 690 μmol/s) srovnatelné s nejvýkonnějšími led svítidly dostupnými na trhu. Podobně obstojí tato světla s konkurencí v dalších parametrech, jako je životnost (až 50000 hodin provozu) nebo možnost stmívání.

Jednoduchost a efektivitu řady Maxibright Daylight ocení především začínající pěstitelé a ti, kteří hledají kompaktní LED světla pro menší growboxy za rozumnou cenu. Model s příkonem 200 W je ideální pro pěstební plochu o velikosti do 0,8 m², silnější verze 300 W do plochy 1 m².

Řada Maxibright Daylight PRO Full Spectrum

Modernější řada Daylight PRO Full Spectrum je vyrobena s použitím nejnovější generace LUMLED diod, které zvyšují účinnost na 2,5 µmol/J, což se vyrovná i těm v současnosti nejvýkonnějším světlům stejné kategorii LUMATEK ATS PRO. Jednotky oslní i vysokými hodnotami PPF (200 W - 500 460 μmol/s, 300 W – 750 460 μmol/s) a rovnoměrným pokrytím.

Mezi další vylepšení nové řady patří krytí IP65, což znamená, že světla mají nejvyšší úroveň ochrany proti prachu a jsou schopna odolat stříkající vodě. Samozřejmostí je pak možnost stmívání a možnost instalace externího dálkového ovladače.

Přestože mezi řadou Daylight a Daylight PRO Full Spectrum panují drobné rozdíly, můžeme tato LED pěstební svítidla s klidným svědomím doporučit. Ti z vás, kteří s pěstováním indoor teprve začínají, ocení jednoduchost, efektivitu a nižší cenu světel z řady Maxibright Daylight. Maxibright Daylight PRO jsou správnou volbou pro ty, kteří míří na profesionální výsledky a ty, kteří hledají osvětlení vysoce odolné proti vnějším vlivům.