Roztančete svoji zahradu v rytmu reggae s JUJU ROYAL od BioBizz

Jamajka je vyhlášená nejen skvělou muzikou, ale také zdejší úrodnou půdou, kterou místní obdělávali po staletí tradičním způsobem bez zbytečné chemie. Organicky pěstované domácí potraviny jsou pak pro mnohé Jamajčany základem vegetariánské I-tal stravy. Stejně jako i ve zbytku světa je však místní půda ohrožena nadužíváním syntetických hnojiv a chemických pesticidů. Výrobce organických hnojiv BioBizz spojil síly s hudebníkem a aktivistou Julianem Marleyem, aby to změnili. Výsledkem je unikátní řada hnojiv a substrátů JUJU ROYAL, kterou si nyní můžete vyzkoušet i u sebe doma.

Značka BioBizz proslula mezi pěstiteli zejména svými tekutými organickými hnojivy, která jsou široce využívána ekologickými zemědělci po celém světě. V jejich nabídce najdete kompletní sortiment pro organické a bio pěstování, včetně organických hnojiv, zahradnických substrátů, doplňků výživy a přírodních prostředků na ochranu rostlin. Nejnovější řada hnojiv od BioBizz – JUJU ROYAL využívá jednoduchý trojsložkový výživový program pro kultivaci rostlin ve všech typech substrátů a pěstebních médií. Stejně jako ostatní produkty od BioBizz i hnojiva a substráty JUJU ROYAL jsou vhodné pro pěstování indoor i outdoor.

Julian Marley (4. června 1975) je synem legendární ikony reggae Boba Marleyho, který sám do světa hudby přispěl nahrávkami s jedinečným zvukem a uvědomělými texty. Vydal několik alb, mimo jiné „Lion in the Morning“ a „Awake“, která odkazují ke kořenům reggae a nezapřou vliv jeho otce. Kromě hudební kariéry se Julian intenzivně věnuje charitativní činnosti a aktivismu, zejména prostřednictvím nadace Ghetto Youths a nyní také společně s BioBizz.

Hnojiva JUJU ROYAL

Grow Soldier je organické hnojivo v tekuté formě určené k podpoře růstu po celý pěstební cyklus od sazenic až do konce kvetení. Obsahuje koncentrovanou melasu a vyvážený poměr dusíku, fosforu a draslíku (NPK). Při výrobě Grow Soldier využívá BioBizz vedlejší produkty ze zpracování červené řepy. Dusík v Grow Soldier je uvolňován postupně a organické složení podporuje mikroorganismy, které vytváří zdravý půdní ekosystém. Grow Soldier je vhodný pro všechny typy substrátů, pěstebních médií a způsoby kultivace rostlin. Začněte aplikovat Grow Soldier, když rostliny dosáhnou výšky 10-15 cm a pokračujte až do kvetení. Doporučené dávkování dle dávkovací tabulky je 1-4 ml/l.

Flowa Bloom je organické hnojivo v tekuté formě určené k pro kvetoucí rostliny. Obsahuje vysoký podíl snadno vstřebatelného fosforu a živočišné i rostlinné proteiny, aminokyseliny a cukry, které podporují vývoj květů a produkci pryskyřice. Flowa Bloom je vhodný pro všechny typy substrátů, pěstebních médií a způsoby kultivace rostlin. Lze používat samostatně jako květové hnojivo, ale pro dosažení optimálních výsledků doporučujeme kombinovat s Grow Soldier a huminovými kyselinami. Doporučené dávkování dle dávkovací tabulky je 2-4 ml/l.

Green Mystic je stimulátor růstu, který podporuje hormonální rovnováhu a absorpci mikroživin, což zvyšuje odolnost rostlin vůči škůdcům a stresovým faktorům prostředí, jako jsou vysoká teplota, přelití nebo sucho. Při výrobě Green Mystic BioBizz využívá proces enzymatické hydrolýzy, díky které směs může obsahovat výtažky z řas, manitol, alginové kyseliny a mangan v unikátní kapalné formě. Green-Mystic aplikujte při pravidelném zalévání, aby působil přímo v substrátu společně s mikroorganismy nebo jako listový postřik pro rychlé působení. Tento stimulátor růstu má nízký obsah dusíku, fosforu a draslíku a lze jej využít v kterékoliv fázi vegetačního cyklu. Doporučujeme Green Mystic používat společně s pěstebními substráty a hnojivy JUJU ROYAL.

Pěstební substráty JUJU ROYAL

Light Rebel je mírně předhnojený organický pěstební substrát se sníženým obsahem rašeliny. Tato vzdušná směs, vyrobená z prvotřídních surovin, je ideální pro indoor i outdoor a je uzpůsobena pro pěstování aromatických rostlin, zeleniny a bylinek. Light Rebel lze využívat od začátku až do konce pěstebního cyklu, včetně klíčení, klonování a předpěstování sazenic. Substrát je vhodný pro ruční zalévání i pro závlahové systémy.

Coco Kaya je mírně předhnojený kokosový substrát vhodný pro kultivaci rostlin indoor i outdoor. Směs kokosu, rašeliny a perlitu má vzdušnou strukturu, která zaručuje optimální vlhkost v oblasti kořenové zóny. Jde o předpufrovaný substrát, který není nutné před použitím nějak upravovat. Při pěstování v kokosových substrátech je důležité hnojit rostliny pravidelně pomocí rychle vstřebatelných organických nebo minerálních hnojiv. Doporučujeme Coco Kaya kombinovat s hnojivy JUJU ROYAL. Coco Kaya je vhodný od začátku až do konce pěstebního cyklu, včetně klíčení, klonování a předpěstování sazenic.

Užitečné odkazy

  • Webová stránka výrobce: biobizz.com
  • Dávkovací tabulky pro JUJU ROYAL: http://www.biobizz.com/wp-content/uploads/2024/01/Juju-Royal-Julian-Marley_Biobizz_Feeding-Plan_2024-EN.pdf