Athena®: Hnojiva pro opravdové profíky

athenacoverSlovy klasika, growing u nás ještě nemá vybudovanou tradici. I v Čechách však přibývá pěstitelů, kteří hledají skutečně profesionální vybavení a hnojiva. Často jim nezbývá, než aby se po inspiraci poohlédli v zámoří, kde komerční indoor pěstování kráčí kupředu mílovými kroky. Zajímalo nás, jaké značce dávají přednost nejlepší groweři ve Spojených státech, a proto jsme se zeptali jedněch z nejoceňovanějších indoor pěstitelů na celém světě – Jungle Boys ze slunné Kalifornie!

Ti z vás, kteří pravidelně nesledují nejnovější trendy ze světa growingu, o Jungle Boys možná ještě neslyšeli. Jde o stále se rozrůstající skupinu profesionálních indoor pěstitelů vedených legendou v oboru Ivánem Vanorvwickem. Všichni členové uskupení jsou považování za mistry svého řemesla a Jungle Boys tak patří k moderní vlně indoor growerů, kteří dostali jako první generace šanci prorazit na americkém legálním trhu. Oproti svým undergroundovým předchůdcům z 90. let mohou dnešní novodobí američtí pěstitelé využívat to nejlepší vybavení a čerpat znalosti od předních vědců v oboru indoor kultivace rostlin, což je na jejich práci poznat.

Tak trochu jiná džungle…

Jungle Boys se na začátku své kariéry proslavili svými špičkovými extrakty vyrobenými z vlastnoručně vybraných kultivarů a z rostlin pěstovaných tak, aby vynikl jejich terpenový profil. Vysoká kvalita a jedinečná „ruční práce“ Jungle Boys brzy dostala do povědomí odborníků i široké veřejnosti a narůstající poptávka postavila tyto nadšené growery před palčivou otázku. Jak pěstovat ve velkém a zároveň neslevit ani o píď z vysokých standardů kvality, na které si jejich zákazníci zvykli? Podle Roache, jednoho z předních členů Jungle Boys, byla odpověď jasná – spojit se s výrobcem hnojiv a vyvinout dokonalý výživový program pro indoor pěstování rostlin, který by Jungle Boys mohli používat ve všech svých pěstírnách.

„Spolupráce s Athena® pro mě byla úžasným zážitkem. Podrobně jsme se věnovali tomu, jak uzpůsobit výživové programy takovým způsobem, aby vyhovovaly všem pěstitelům bez rozdílu. Výsledkem naší práce jsou hnojiva a produkty Athena®, které používáme ve všech našich provozovnách,“ říká Roach z Jungle Boys.

Co všechno Athena® nabízí? V první řadě jde o špičková minerální hnojiva Pro Line navržená speciálně pro profesionální pěstitele a hnojiva Blended Line pro domácí pěstitele.  Pod značkou Athena® najdete také unikátní širokospektrální insekticid a fungicid IPW s přírodním složením, stimulátory kvetení, proplachovače, PK boostery a také přenosnou laboratoř na tkáňové kultury a sadu pěnových čističů pro indoor pěstírny.

Chcete se dozvědět více a naučit se používat hnojiva Athena® v unikátním výživovém programu včetně rozvrhu správného zalévání? Jděte na – Příručka pěstitele Athena® v české verzi.

Hnojiva Athena® Pro Line

Pro Line od Athena® je dvousložková řada hnojiv vhodných pro kultivaci rostlin v kokosu, hydroponii nebo bezpůdních pěstebních substrátech, která můžete použít pro přípravu živného roztoku nebo používat jako koncentrát v automatických dávkovacích systémech. Pro Line nejlépe funguje s vodou z reverzní osmózy, obsahuje dostatek hořčíku a vápníku (není potřeba přidávat CalMag) a hnojiva lze využívat v aeroponických řízkovnicích. Hnojiva Pro Line nejsou vhodná pro ruční zalévání a DWC hydroponické systémy.

  • Pro Core – Základní hnojivo v granulované formě, poskytuje rostlinám dostatek živin ve všech fázích růstu. Pro Core se používá jako dvousložkové hnojivo spolu s Bloom nebo Grow po celý pěstební cyklus.
  • Pro Grow – Rozpustné hnojivo pro vegetativní růst s vyváženým obsahem prvků NPK, které neobsahuje dusík ve formě amoniaku. Pro Grow se používá jak dvousložkové hnojivo společně s Pro Core.
  • Pro Bloom – Rozpustné hnojivo s vysokým obsahem PK (není zapotřebí dodatečných PK boosterů) a nulovým obsahem dusíku, které na rozdíl od konkurence obsahuje síran draselný namísto dusičnanu draselného. Pro Bloom se používá jako dvousložkové hnojivo společně s Pro Core nebo Fade.
  • Fade – Posilovač dozrávání, který během posledních týdnů kvetení odstraňuje z rostlin dusík, urychluje zrání a vylepšuje terpenový profil. Fade nahrazuje v posledních týdnech květu Pro Core.

Dávkovací tabulky Athena® Pro Line

Hnojiva Athena® Blended Line

Blended Line od Athena® je kompletní sada hnojiv ideální pro domácí a řemeslné pěstitele využívající jednoduché závlahové systémy nebo ruční zavlažování. Pro maximální jednoduchost jde o kompletní a předem připravené koncentráty v tekuté formě.

  • Grow A&B – Kompletní dvousložkové základní hnojivo pro vegetativní fázi růstu s vysokým obsahem dusíku.
  • Bloom A&B – Kompletní dvousložkové základní hnojivo na květ s chelátovými mikroprvky, které stimuluje tvorbu květů.
  • CaMg – Doplněk s obsahem vápníku, hořčíku a železa navržený jako doplněk složek Grow a Bloom. Používá se po celé vegetační období ve všech fázích růstu.
  • PK – Stimulátor kvetení s vysokým obsahem draslíku, fosforu, hořčíku a síry bez obsahu dusíku. Používá se ve fázi kvetení společně s Bloom A&B.

Dávkovací tabulky Athena® Blended Line

Doplňky a aditiva Athena®

  • Balance – Prostředek pro zvýšení pH v sypké i tekuté podobě vyrobený z plně rozpustného křemičitanu draselného. Používá se ke stabilizaci pH živného roztoku.
  • Cleanse – Netoxický čistič závlahových systémů s obsahem kyseliny chlorné, který účinně odstraňuje minerální usazeniny a organické znečistění.
  • IPW – Širokospektrální insekticid a fungicid bez škodlivých chemikálií na bázi kyseliny citronové a rostlinných olejů. Bezpečný pro použití po celý pěstební cyklus a účinný vůči širokému spektru škůdců a chorob, včetně padlí. Lze kombinovat se Stack v jednom postřiku.
  • Stack – Stimulátor kvetení ve formě postřiku s obsahem aminokyselin a hormonů z mořských řas podporujících laterální růst. Přípravek urychluje přechod do fáze kvetení.

Užitečné odkazy

Webová stránka výrobce: https://www.athenaag.com/