Chcete pečovat o zahradu ekologicky a udržitelně? Vyzkoušejte nová veganská hnojiva od ATAMI!

Picture1Holandská společnost ATAMI patři dlouhá léta mezi přední výrobce potřeb pro pěstitele, zejména pak hnojiv, substrátů a vybavení pro indoor a hydroponii. V dnešním článku se podíváme na zbrusu novou řadu ekologických hnojiv VGN, která jsou určená pro pěstování v půdě indoor a outdoor.

Mnoho profesionálních i domácích pěstitelů si dnes uvědomuje, že jejich koníček může mít nemalé dopady na životní prostředí. V Atami se proto rozhodli vytvořit řadu hnojiv, která by byla v souladu s moderními trendy udržitelného zemědělství. Produkty z řady VGN jsou vyrobeny z rostlinných zbytků, které jsou recyklovány v prvotřídní kapalná hnojiva. Na rozdíl od silných minerálních hnojiv, je receptura hnojiv VGN přizpůsobena tak, aby podporovala mikrobiální život v půdě, aniž by byla snížena jejich účinnost. Mikroby, jako jsou bakterie, houby, hlístice a další, hrají klíčovou roli v rozkladu živin pro rostliny a půda bez nich je neúrodná. To platí jak při pěstování v zahradnických substrátech v květináčích, tak i outdoor, na záhonech nebo ve skleníku.

  • Hnojiva VGN obsahují živiny, které jsou rostlinám dostupné okamžitě.
  • Aminokyseliny, cukry a další organické sloučeniny v hnojivech VGN vyživují nejen rostliny, ale prospívají i důležitým půdním mikrobům.
  • Všechna hnojiva z řady Atami VGN prošla přísnými kontrolami Kontrolní unie a byla schválena jako vstupy pro ekologické zemědělství

Hnojiva ATAMI VGN

VGN 5-2-2 – Základní růstové hnojivo se zvýšeným podílem dusíku

VGN 5-2-2 je organické kapalné hnojivo určené pro podporu vegetativního růstu, tedy tvorbu nových kořenů, listů a stonků. Obsahuje zvýšený podíl dusíku, živinového prvku, který je pro rostliny nezbytný jako součást chlorofylu a aminokyselin klíčových pro fotosyntézu a tvorbu nových buněk. Typickým příznakem nedostatku dusíku u rostlin je světlá barva a žloutnutí listů. Kromě základních živin NPK VGN 5-2-2 také obsahuje stopové prvky ve snadno vstřebatelné chelátové formě.

VGN 2-2-4 – Základní růstové hnojivo se zvýšeným podílem draslíku

VGN 2-2-4 je organické kapalné hnojivo pro růstovou fázi životního cyklu rostlin, které obsahuje zvýšený podíl draslíku. Tento živinový prvek řadíme mezi makroživiny a pro rostliny je důležitý při regulaci stomat a tvorbě květů. Rostliny postižené nedostatkem draslíku mají spálené okraje listů, na kterých se mohou objevit nekrotické skvrny. Dvojice hnojiv VGN 2-2-4 a VGN 5-2-2 slouží jako základní výživa pro růstovou fázi a můžete je kombinovat v přizpůsobitelných poměrech, abyste uspokojili specifické požadavky různých rostlin podle stáří a druhu.

VGN 1-4-4 – Základní hnojivo na květ

VGN 1-4-4 je tekuté organické pro podporu kvetení, které obsahuje zvýšený podíl fosforu a draslíku. Fosfor je pro rostliny důležitý zejména při reprodukci. Je součástí DNA, enzymů, bílkovin a buněčných membrán. VGN 1-4-4 v kombinaci s osadními produkty z řady VGN poskytne vašim rostlinám dostatek základních živin NPK a mikroprvků, aniž by bylo zapotřebí dalších boosterů. VGN 1-1-4 obsahuje živiny získané zpracováním rostlinného odpadu a produkt byl schválen pro použití v ekologickém zemědělství.

VGN CALMAG

VGN CALMAG je doplněk vápníku a hořčíku v tekuté formě určený pro ekologické zemědělství. Vápník a hořčík jsou živinové prvky důležité při tvorbě buněčných stěn a fotosyntéze. Voda z vodovodu často obsahuje příliš malé množství těchto prvků. Pokud zaléváte vodou měkkou, dešťovou nebo z reverzní osmózy, pak je aditivum s obsahem hořčíku a vápníku nutností. To samé platí i při pěstování v kokosu a dalších hydroponických substrátech. VGN CALMAG neobsahuje dusík a nezmění poměr NPK v živném roztoku.

Zaujala vás řada ATAMI VGN a chcete hnojiva vyzkoušet. Podívejte na zvýhodněný starterpack VGN.

Užitečné odkazy

Webová stránka výrobce ATAMI

Dávkovací tabulky ATAMI VGN